Wyobraźmy sobie przyjęcie w eleganckiej restauracji, podczas
którego 75 gości zajada się zupełnie innym daniem w porównywalnej i
niewygórowanej cenie. Przy okazji na oczach smakoszy odbywa się kulinarne
przedstawienie, rodem z Włoch, a to, co nam podano osiąga aż 42 cm średnicy. Siemianowiczanie
nie muszą już sobie tego wyobrażać, bo z początkiem maja w mieście otwarto Da
Grasso, jedną z największych sieci pizzerii w Polsce.
Niewątpliwą zaletą pizzy jest to, że praktycznie każdy może
ją mieć w takiej postaci, jaką lubi najbardziej. Granicą jest tylko fantazja
kulinarna, bo na drożdżowym cieście praktycznie wszystko prezentuje się
wyśmienicie. Dobrze wiedzą o tym twórcy sieci Da Grasso, którzy swoje olbrzymie
pizze serwują w 75 smakach i 6 gatunkach. Jest więc zarówno coś dla
tradycjonalistów, którzy nie wyobrażają sobie tego dania bez szynki i sera, ale
również dla miłośników drobiu i wegetarian. Nie zapomniano o zwolennikach owoców
morza i łasuchach, którzy uwielbiają pizze na słodko. Wielkim zainteresowaniem
poza pizzą, którą konsumenci tworzą sami jest również pizza dla par, składająca
się z dwóch różnych połówek. Wyobraźnia klientów potrafi jednak zaskoczyć
każdego kucharza. Dla pizzermana z Siemianowic Śl. pierwszym wyzwaniem było
stworzenie pizzy z samymi owocami.
Standardowe menu poszerzono niedawno o skrzydełka kurczaka,
lazagne, sałatki, oraz zestawy pizz dla dzieci - junior. Nic więc dziwnego, że
marka ma wiernych od 10 lat zwolenników i rozrosła się, jak dotąd do 170 lokali
w 115 miastach.
- Sekretem, który powoduje, że nasza pizza błyskawicznie
przyciąga klientów jest jej niepowtarzalny smak i dwa darmowe sosy, podawane do
każdej z nich – chwali Krzysztof Krzyżak, właściciel otwartej w Siemianowicach
Śląskich pizzerii, który na brak pracy nie może narzekać – Już pierwszego dnia pojawili
się u nas goście. Po tygodniu nasze piece pracowały na pełnych obrotach. W tej
chwili mamy już rzeszę stałych klientów.
Bywalców pizzerii z pewnością zaskoczy nowoczesny i elegancki
zarazem wystrój lokalu, w którym na własne oczy można obserwować proces
powstawania drożdżowego ciasta, nie pomijając tzw. kręcenia ciasta przez
pizzermana.
Restauracja ma również szansę stać się niekwestionowanym
rajem dla kibiców. Wyposażono ją bowiem w duży telewizor, który służyć ma
przede wszystkim do transmisji imprez sportowych. Właściciel nie ma jednak zamiaru
na tym poprzestać. Już na początku czerwca goście będą mogli przesiąść się z
klimatyzowanych pomieszczeń do słonecznego piwnego ogrodu.
Pierwsza pizzeria Da Grasso
powstała w Łodzi pod koniec lat 90 zyskując popularność i uznanie, dzięki
wielkiej wyśmienitej pizzy nieodłącznie serwowanej z zestawem niepowtarzalnych
sosów. Energetyczne zestawienie kolorów i kształtów, zieleń kontrastująca z
ognistą czerwienią stały się kluczem do aranżacji wnętrz. Tak powstała marka,
która w kolejnych latach zaistniała z sukcesem w całej Polsce i która pozwoliła
na stworzenie sieci prężnie działających pizzerii. Da Grasso to nie tylko pizza
to także atmosfera i styl. Twórcy marki od początku kierowali ofertę do ludzi
młodych, dynamicznych, którzy szukają nowych wrażeń i smaków. Jak się jednak
okazuje wśród jej zwolenników znajdują się zarówno kilku, jak i
kilkudziesięcioletni smakosze. Marka jest laureatem wielu znaczących nagród
kulinarnych w tym jednego srebrnego i dwóch złotych Laurów Konsumenta oraz Grand
Prix Konsumenta 2008 roku.
0 komentarze: